0%
Caution: JavaScript execution is disabled in your browser or for this website. You may not be able to answer all questions in this survey. Please, verify your browser parameters.

Έρευνα Αποφοίτων Τμήματος ΑΒΣΠ

Αγαπητές, αγαπητοί,

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην έρευνα αποφοίτων του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης. Η έρευνα εκπονείται στο πλαίσιο της εσωτερικής αξιολόγησης και της συνεχούς βελτίωσης των παρεχομένων από το Τμήμα εκπαιδευτικών και συμπληρωματικών σε αυτές υπηρεσιών.

Στόχος της έρευνας είναι να διερευνηθεί ο βαθμός ικανοποίησής σας από τη φοίτησή σας στο Τμήμα και ο βαθμός συμβολής των σπουδών σας στην επαγγελματική και εκπαιδευτική σας πορεία. Παράλληλα, ευελπιστούμε ότι η έρευνα θα συμβάλλει στην διατήρηση των δεσμών μεταξύ Τμήματος και αποφοίτων.

Η δική σας ανατροφοδότηση είναι σημαντική καθώς είχατε την ευκαιρία να αξιολογήσετε τις μακροπρόθεσμες επιδράσεις από την εμπειρία των σπουδών σας στο Τμήμα.

Για τον λόγο αυτόν σας καλούμε να διαθέσετε περίπου δέκα λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο σας για να συμπληρώσετε το σύντομο ερωτηματολόγιο που ακολουθεί.

Η συμμετοχή σας είναι εθελοντική και μπορείτε να αποχωρήσετε από την διαδικασία συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου οποιαδήποτε στιγμή.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι, σύμφωνα με τον νέο κανονισμού της Ε.Ε. περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων (GDPR EU 679/2016) που έχει τεθεί σε ισχύ από τον Μάιο του 2018, τα δεδομένα του ερωτηματολογίου θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για στατιστική ανάλυση και τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα θα παραμείνουν απολύτως εμπιστευτικά.

Αν έχετε  ερωτήσεις σχετικά με την έρευνα, μπορείτε να τις υποβάλετε μέσω της υπηρεσίας της ηλεκτρονικής γραμματείας (https://e-grammateia.alis.uniwa.gr/).

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας!


 

Ενημέρωση Επεξεργασίας και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

 

1. Γενικά

Έχουμε συντάξει την παρούσα Ενημέρωση επεξεργασίας και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (εφεξής «Ενημέρωση») με σκοπό να σας ενημερώσουμε για το είδος των δεδομένων («Προσωπικά Δεδομένα»), που το τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης θα συλλέξει, θα τηρήσει και θα επεξεργαστεί στο πλαίσιο διεξαγωγής της έρευνας για την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του.

Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι με το που υπάρξει συναίνεση στην συμμετοχή στην έρευνα, πατώντας το αντίστοιχο πεδίο στη πλατφόρμα του ερωτηματολογίου, δίνεται στο τμήμα το δικαίωμα να επεξεργαστεί τις απαντήσεις που έχετε δώσει.

Το τμήμα θα λειτουργήσει ως ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων των αποφοίτων του. Ρητώς διευκρινίζεται ότι το τμήμα ενεργεί ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας αποκλειστικά και μόνον για τους σκοπούς και τα δεδομένα της έρευνας και για κανέναν εμπορικό ή άσχετο με την έρευνα λόγο.

Η παρούσα Ενημέρωση Προστασίας Δεδομένων διέπεται τόσο από τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού όσο και του κοινοτικού δικαίου σχετικά με την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και τίθεται σε ισχύ από την ημερομηνία έκδοσής της.

Για την συγκεκριμένη Ενημέρωση προστασίας δεδομένων ισχύουν ως έννοιες οι οριζόμενες από τον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών και την κατάργηση της οδηγίας 95/46/ΕΚ (εφεξής ο «Γενικός Κανονισμός» ή ο «GDPR» ή ο «Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων»).

Οποιαδήποτε επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, που εκτελείται από το τμήμα σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρούσα Ενημέρωση, εκτελείται  με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξασφαλίζεται το απόρρητό της. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται, αποθηκεύονται με ασφάλεια και η πρόσβαση σε αυτές επιτρέπεται μόνο σε εξουσιοδοτημένο, κατά περίπτωση, ακαδημαϊκό προσωπικό. Το τμήμα και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής που φιλοξενεί (κάνει hosting) το ερωτηματολόγιο εφαρμόζει κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την προστασία των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα των αποφοίτων του, ως υποκειμένων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από μη εξουσιοδοτημένη ή παράνομη επεξεργασία και χρήση, καθώς και κατά ενδεχόμενης απώλειας, καταστροφής, ζημιάς, κλοπής ή παράνομης πρόσβασης.

2. Ποιους καλύπτει η παρούσα Ενημέρωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων;

Η παρούσα Ενημέρωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων καλύπτει εσάς, τους αποφοίτους του τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης.

3. Ποια προσωπικά δεδομένα σας επεξεργαζόμαστε και για ποιο λόγο

Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε μόνον εκείνα τα προσωπικά σας δεδομένα που είναι απολύτως απαραίτητα, προκειμένου να επικοινωνούμε μαζί σας.

Ενδεικτικά συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τους παρακάτω τύπους προσωπικών δεδομένων (εφεξής τα «Προσωπικά Δεδομένα»):

  • Προσωπικά: Όνομα, Επώνυμο, Αριθμός Μητρώου
  • Δεδομένα επικοινωνίας: Στοιχεία επικοινωνίας σας, ήτοι e-mail και τηλέφωνο επικοινωνίας,
  • Δεδομένα σχετικά με το επάγγελμά σας: Ρόλος/θέση στον Οργανισμό/Πελάτη μας
  • Στοιχεία δραστηριότητας σε πλατφόρμα που αξιοποιεί το τμήμα: εισόδου-εξόδου (logs) πρόσβασης, διεύθυνση IP.
  • Απαντήσεις που υποβάλλονται στο πλαίσιο της έρευνας

Tα Προσωπικά Δεδομένα συλλέγονται απευθείας από το τμήμα Αρχειονομίας Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης.

Το τμήμα δεν διατηρεί τα δεδομένα των Υποκειμένων πέραν του χρόνου, που είναι απαραίτητος για την εκπλήρωση των σκοπών για τους οποίους έχουν συλλεχθεί ή όπως απαιτείται από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Το τμήμα κατά την επεξεργασία των δεδομένων σας με σκοπό τη διενέργεια έρευνας, δε λαμβάνει αποφάσεις, που να σας αφορά με αυτοματοποιημένα μέσα.

Η έρευνα πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρονικής επικοινωνίας. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να συμμετέχετε στην εν λόγω έρευνα, μπορείτε να μην συμμετέχετε σε αυτή.

4. Για ποιους σκοπούς συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα για σκοπούς που σχετίζονται με την επαγγελματική αποκατάσταση του τμήματος βασιζόμενοι στο έννομο συμφέρον που έχει το τμήμα μας για την ορθή οργάνωση και λειτουργία της.

Αναλυτικότερα επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα για τους εξής σκοπούς και την αντίστοιχη νομική βάση ανά περίπτωση:

ΣΚΟΠΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ:

ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η Επικοινωνία μας μαζί σας για τη διεξαγωγή έρευνας

  • Δεδομένα επικοινωνίας: e-mail

Το έννομο συμφέρον του τμήματος

Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα για την επικοινωνία μας μαζί σας με σκοπό την αξιολόγηση από μέρους μας της επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας.

Μπορείτε να μην συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο εφόσον δεν το επιθυμείτε.

Συμμετοχή στις Έρευνες

  • Δεδομένα ταυτότητας: Όνομα, Επώνυμο
  • Δεδομένα επικοινωνίας: e- mail
  • Δεδομένα σχετικά με το επάγγελμά σας:

Συγκατάθεση

Επεξεργαζόμαστε δεδομένα σας για τη συμμετοχή σας στην έρευνα αναφορικά με την επαγγελματική σας αποκατάσταση μετά την αποφοίτηση.

Μπορείτε να άρετε τη συγκατάθεσή σας ελεύθερα και οποτεδήποτε με αίτησή σας στα στοιχεία επικοινωνίας του Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων.

Η άρση της συγκατάθεσης ισχύει για το μέλλον.

Ανάλυση στοιχείων που σχετίζονται με τις απαντήσεις σας στο πλαίσιο της Έρευνας Ικανοποίησης Πελατών

 

 

  • Δεδομένα ταυτότητας: Όνομα, Επώνυμο
  • Δεδομένα σχετικά με το επάγγελμά σας:
  • Δεδομένα επικοινωνίας: Στοιχεία επικοινωνίας σας, ήτοι διεύθυνση e-mail και τηλέφωνο επικοινωνίας
  • Στοιχεία δραστηριότητας σε πλατφόρμα που αξιοποιεί το τμήμα: εισόδου-εξόδου (logs) πρόσβασης, διεύθυνση IP.
  • Θετική ή αρνητική ή αρνητική απόκρισή σας σχετικά με τη συμμετοχή σας στις έρευνες
  • Απαντήσεις σχετικά με την ικανοποίηση των υπηρεσιών μας

Το έννομο συμφέρον του τμήματος

Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα για τη συμμετοχή σας στην έρευνα και την εξαγωγή συμπερασμάτων και πορισμάτων αναφορικά με την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων μας. Από την εν λόγω επεξεργασία εξάγουμε στατιστικά αποτελέσματα και μόνον, τηρώντας τους όρους του άρθρου 89 ΓΚΠΔ.

5. Αποδέκτες          

Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων υλοποιείται στους χώρους του Πανεπιστημίου μας από πρόσωπα, τα οποία είναι εξουσιοδοτημένα να τα επεξεργάζονται και τα οποία έχουν αναλάβει δέσμευση τήρησης εμπιστευτικότητας ή τελούν υπό τη δέουσα κανονιστική υποχρέωση τήρησης εμπιστευτικότητας. Λαμβάνουμε κατάλληλα μέτρα, ώστε μόνο εξουσιοδοτημένα άτομα να επεξεργάζονται τα προσωπικά σας δεδομένα, τα οποία είναι τα ελάχιστα για την εκπλήρωση του σκοπού επεξεργασίας (on a need to know basis).

Τα δεδομένα τυγχάνουν επεξεργασίας από το τμήμα εντός της ΕΕ.

6. Ασφάλεια συστημάτων Πανεπιστημίου: 

Το πανεπιστήμιο εφαρμόζει τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα και αυστηρές διαδικασίες ασφαλείας, για την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και πληροφοριών, που συλλέγει, από μη εξουσιοδοτημένη δημοσιοποίηση, χρήση, μετατροπή ή καταστροφή. Χρησιμοποιούνται μέθοδοι κρυπτογράφησης, ψευδωνυμοποίησης, ανωνυμοποίησης, διατήρησης του αρχείου των προσωπικών σας δεδομένων σε ασφαλή αρχεία και τεχνολογίες, που μπορούν να συμβάλλουν στη διασφάλιση Προσωπικών Δεδομένων.

Σε κάθε περίπτωση, η ασφάλεια των Προσωπικών σας Δεδομένων στο ψηφιακό περιβάλλον τελεί υπό την επιφύλαξη λόγων που εκφεύγουν της σφαίρας επιρροής του τμήματος και των έκτακτων συνθηκών, καθώς και των λόγων που οφείλονται σε τεχνική ή άλλη αδυναμία του δικτύου ή συνθηκών που δημιουργούνται πέραν από τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει ή που δεν ελέγχεται από το τμήμα μας ή λόγων ανωτέρας βίας ή τυχερών γεγονότων.

7. Χρόνος τήρησης των προσωπικών σας δεδομένων

Διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα επώνυμα για όσο χρόνο είναι απολύτως απαραίτητο για τη εκπλήρωση του σκοπού επεξεργασίας, ως περιγράφεται στην παρούσα Ενημέρωση, λαμβάνοντας υπόψη και την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία. Σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να διατηρήσουμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους, όπου απαιτείται, σύμφωνα με νομικές, κανονιστικές, φορολογικές ή λογιστικές απαιτήσεις αλλά και για το ενδεχόμενο υποστήριξης ή απόκρουσης νομικών αξιώσεων.

Για τον προσδιορισμό του χρόνου διατήρησης των Προσωπικών Δεδομένων, το τμήμα λαμβάνει υπόψη τη φύση τους, την ποσότητα, το σκοπό επεξεργασίας τους, την ασφάλεια τους κ.λπ.

Μετά την εκπλήρωση των σκοπών της επεξεργασίας των δεδομένων σας και όταν αυτά δεν είναι πλέον αναγκαία, τα διαγράφουμε με ασφάλεια.

8. Τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ σας ως Υποκείμενα Δεδομένων

Αναφορικά με τα Προσωπικά Δεδομένα, που η Εταιρεία επεξεργάζεται σύμφωνα με την παρούσα, έχετε τα εξής δικαιώματα, τα οποία έχετε την δυνατότητα να τα ασκήσετε κατά περίπτωση

 

 

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

Πρόσβαση (α. 15)

Μπορείτε να ζητήσετε να επιβεβαιώσετε ότι το τμήμα μας επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα και να αποκτήσετε πρόσβαση σε όσα δεδομένα σας επεξεργάζεται

Διόρθωση (α.16)

Μπορείτε να ζητήσετε  από το τμήμα μας να διορθώσει αναληθή ή ανακριβή δεδομένα σας.

Διαγραφή (α.17)

Μπορείτε να ζητήσετε να διαγραφούν δεδομένα σας όταν α) δεν χρειάζονται πλέον για τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν, β) όταν έχουν υποστεί παράνομη επεξεργασία.

Το τμήμα διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί την άσκηση του παραπάνω δικαιώματος εάν η επεξεργασία των δεδομένων είναι απαραίτητη α) για τον σκοπό για τον οποίο έχουν συλλεχθεί, β) για τη συμμόρφωση με μία νομική υποχρέωση, γ) για τη σύσταση, άσκηση ή υπεράσπιση νομικών απαιτήσεων.

Η διαγραφή όταν πληρούνται οι προϋποθέσεις θα είναι καθολική και πλήρης.

Περιορισμός (α 18)

Μπορείτε να ζητήσετε από το τμήμα μας να τηρεί τα δεδομένα σας αλλά να μην τα χρησιμοποιεί (εάν η ακρίβεια τους αμφισβητείται, εάν η επεξεργασία των δεδομένων σας δεν είναι πλέον απαραίτητη για τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν κ.λπ.).

Εναντίωσης (α.21)

Μπορείτε να αντιταχθείτε ανά πάσα στιγμή σε οποιαδήποτε επεξεργασία προσωπικών του δεδομένων η οποία έχει ως νομιμοποιητική βάση α) το έννομο συμφέρον, β) την εκπλήρωση καθήκοντος, γ) την περίπτωση κατάρτισης προφίλ. Αν ασκήσετε το συγκεκριμένο δικαίωμα το τμήμα μας δύναται να μην ικανοποιήσει το εν λόγω δικαίωμά σας, εφόσον καταδείξει επιτακτικούς και νόμιμους λόγους επεξεργασίας που υπερισχύουν των συμφερόντων, των δικαιωμάτων και των ελευθεριών σας ή για θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.

Εποπτική αρχή

Έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία στην τοπική εποπτική αρχή σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων. Στην Ελλάδα, η εποπτική αρχή για την προστασία δεδομένων είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα – ΑΠΔΠΧ  Γραφεία: Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα Τηλεφωνικό Κέντρο: +30-210 6475600, Fax: +30-210 6475628, complaints@dpa.gr, https://www.dpa.gr/

 

Για την άσκηση των ανωτέρω δικαιωμάτων στην προστασία των προσωπικών δεδομένων σας, θα πρέπει να Επικοινωνήσετε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων του Πανεπιστημίου

9. Αλλαγές στην Ενημέρωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Επανεξετάζουμε και ενημερώνουμε συνεχώς την παρούσα Ενημέρωση, προκειμένου να συμμορφωνόμαστε με τις νομοθετικές και κανονιστικές απαιτήσεις, παρέχοντας παράλληλα τη βέλτιστη προστασία των προσωπικών σας δεδομένων. Οποιαδήποτε τροποποίηση της παρούσας θα σας γνωστοποιηθεί εκ νέου με αφορμή επόμενη επικοινωνία.

10. Αλλαγές στην Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Προσπαθούμε να επανεξετάζουμε και να ενημερώνουμε συνεχώς την παρούσα Πολιτική Απορρήτου, προκειμένου να συμμορφωνόμαστε με τις νομοθετικές και κανονιστικές απαιτήσεις, παρέχοντας παράλληλα τη βέλτιστη προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και προσήκουσα ενημέρωσή σας. Οποιαδήποτε ενημέρωση θα σας γνωστοποιηθεί είτε προσωπικά μέσω e-mail.